De visie van Amar


Bij AMAR maken mensen kennis met hoogwaardige Palestijnse producten en de Palestijnse keuken. Uitgangspunt is om een aanbod te hebben dat zo veel mogelijk fairtrade en biologisch geproduceerd is, bij voorkeur rechtstreeks afkomstig van Palestijnse boeren, die hiermee hun economische zelfredzaamheid kunnen vergroten.

Samen eten betekent samen verbonden worden. Ons doel is het  bekende en het onbekende samen te brengen, om zo nader tot elkaar te komen. Regelmatig zullen onder de naam ‘Palestine meets … ‘ andere regio’s worden uitgelicht, waarbij Palestijnse producten worden gecombineerd met bijvoorbeeld de Libanese, Israëlische, Egyptische en natuurlijk ook de Nederlandse keuken. Onze producten komen van ver, maar zijn ook heerlijk te mixen met lokale groenten van eigen bodem.

 

 

Duurzaam, biologisch, fairtrade?

De beugelflessen waar onze olijfolie in zit, zijn opnieuw te gebruiken. Ze kunnen in de afwasmachine (haal daarvoor de beugel + dop van de fles). De flessen staan leuk op tafel als vaasje, drinkwaterfles of voor zelfgemaakte limonade.

 

De olijfolie en maftoul zijn biologisch en fairtrade gecertificeerd door IMO (institute for market ecology): www.imo.ch

Voor een groot deel werken we bij de inkoop ook met Canaan Fair Trade: www.canaanfairtrade.com